zaterdag 28 februari 2015

Nog meer bezoek.. <3

Veerle was nog niet weg of er kwam alweer nieuw bezoek. Hoera! De ouders van Stefan zijn er!
We hebben helaas niet zoveel foto's gemaakt.. ..maar hieronder is het bewijs dat we ondanks het slechte weer toch een en ander zijn gaan bekijken! :)
Het was een super fijn weekend. We hopen dat het de volgende keer beter weer is!

Op weg naar de top
Say cheese!

Stefan stuurde deze foto van het avondeten. Wendy was er niet, die had een personeelsfeestje. :)

vrijdag 27 februari 2015

Met Veerle in Göteborg!

Na een heerlijk weekend met Veerle in Mellerud was het al veel te snel weer maandag. Stefan ging naar zijn werk in Arvika.. ..maar ook Wendy was deze week niet thuis! Deze week heeft Wendy cursus in Göteborg en logeert ze in kamer 519 "bloody mary". Freaky! Gelukkig is Veerle erbij als steun en toeverlaat! Veerle hoeft pas donderdag weer naar huis! :))
Onderweg naar de cursus loopt wendy onder de grote groene brug door. Hier is ze al véél vaker onderdoor gekomen.. ..namelijk varend met de Stena Line van Kiel - Göteborg, of terug natuurlijk. Vandaag wandelend, in het trieste regenachtige weer. Desalniettemin leverde het een leuke panoramafoto op. Met Veerle doet Wendy ook ná de lange cursusdag nog wat sightseeing..
..ditmaal wel vooral gericht op eten. Hier zien jullie enkele foto's van het app-restaurant Pinchos:
We kregen popcorn!
Omdraaien als je hulp nodig hebt!
Wij niet, wij zijn happy!

Het eten bestond uit allemaal kleine hapjes..

...en het toetje was crème brulee en chocoladefondue. Episch! Ook te zien aan mijn gekke bek:


Eenmaal terug in het hotel maakten we eindelijk de langverwachte liftfoto. BAM.

Daarna gingen mijn nieuwgekochte kattensokken en ik naar bed.


 Woensdag na de cursus hadden Veerle en ik een afternoon-tea-date. Check al dit lekkers: 
 
Je begrijpt dat we hierna het echte diner maar hebben overgeslagen. In plaats daarvan hebben we liggen uitbuiken op bed.. ..om daarna hélemaal 1 verdieping hoger een cocktail te gaan drinken. De cocktailbar was sfeervol, de cocktail hemels lekker en de kattensokken blij, want die waren ook van de partij! --> 
In de maak...
En härlig drink voor ons beide!
  
   Na al dat zuipen hadden we toch nog honger gekregen. Dus een midnight snack moest er komen. We aten een hotdog. Veerle ook. Ja echt! Kijk maar:


Oké, het was een vegetarische. Ze hadden niet alleen hotdogs, maar echt 20 vega opties. Dus we moesten ook nog uitzoeken waar die vandaan kwamen. Hier het resultaat. Een reusachtig vega-assortiment in de diepvries van de lokale supermarkt.. ..met een blije Veerle, natuurlijk.


 Daarmee zaten onze gezamelijke Göteborg-avonturen er alweer op. Veerle ging terug naar Nederland.. en Wendy naar Mellerud. Byebye!
Kusje van Wendy! :)zondag 22 februari 2015

Op t boer'nland!

Zonnige zondag!

Veerle is op bezoek! Kijk; hier komt haar trein aan: 
Dat was gisteren eigenlijk al. Maar toen hebben we verder niet zoveel gedaan. Behalve 'girls' kijken en wijn drinken:

Maar vandaag begonnen we met een heerlijk zondags ontbijt.. Zoals hier te zien:


Na het ontbijt hebben we een sightseeing gedaan, waarbij we lekker hebben kunnen wandelen.. Het is waanzinnig mooi weer vandaag! Hieronder zie je dan ook, håveruds aquaduct, natuurfotos en onszelf in de chille winterzon. 
En zojuist hebben we in de veranda geluncht. Check deze blije selfie:vrijdag 20 februari 2015

Werkweekje bij Wendy

Samengevat:

Een opleidingsdagje. Een uurtje rijden door het prachtige landschap, om op bezoek te gaan bij een andere praktijk. De bedoeling is natuurlijk dat we hard werken. In werkelijkheid is het meer genieten van het uitzicht...Bij een collega thuis met veel lekkers en koffie.Om 13.00uur waren we klaar - en kon ik mooi nog even naar Trollhättan om m'n Zweedse ID-kaart op te halen! :) Maar niet zonder een tussenstop bij de snoepjesfabriek! 

Verder vond ik dinsdag een ballon op m'n kluisje na een drukke dag. Zo lief! :)

En tot slot vandaag ook nog in de krant:Elandongeluk

T: "Ik was één uur te laat dankzij de file door dat elandongeluk op de snelweg vanochtend."
A: "Waar was het?"
T: "Erikstad"
A: "Maar daar is geen bos, wat deed dat eland daar?" 
T: "Tja, dat kunnen we dat eland niet vragen." 
A: "Ohnee, natuurlijk niet, want hij was dood." 

woensdag 11 februari 2015

Pizza

We hebben er even op gewacht, maar nu was het zo ver! Gistermiddag/avond waren de verhuizers er; een dagje eerder dan verwacht. Om 20u was alles uit de vrachtwagen en gisteravond lagen we lekker in ons eigen bedje!
Nu al die dozen nog uitpakken.. ..maar eerst pizza op de bank; voor de tv!! Yay!! zondag 8 februari 2015

Before and after

 


Komende woensdag komen onze meubeltjes. Hoog tijd om te verven dus! De muren in de woon- en logeerkamer zijn ook niet de mooiste.. ..maar die verven we lekker niet. De slaapkamer was echter wel soort van onacceptabel, vooral toen we de oude garderobekast weghaalden en er 3 verschillende soorten behang achter bleken te hangen. Wij zijn blij! :)

vrijdag 6 februari 2015

Het kan vriezen en het kan dooien

Vandaag is het prachtig weer, de temperatuur stijgt boven het vriespunt en de sneeuw begint te smelten. Omdat ik van maandag tot donderdag op lokatie zit, krijg ik de vrijdag vrij.

Het 'veckopendla' heeft zo ook zijn voordelen :) Ik maak dan ook gebruik van de vrije tijd om een korte wandeling te maken in de sneeuw.


Hoewel de herten, vossen, hazen en andere dieren zich goed verborgen houden, zijn er toch genoeg sporen te zien in de sneeuw. Ik heb nog geen idee welk spoor bij welk dier hoort, maar ik heb wel een vermoeden. Op weg naar huis ben ik ook nog een sneeuwfossiel tegen gekomen. De bijbehorende vogel is al helemaal verdwenen (of weggevlogen).

muis?                                                     hond?                                                    haas?

sneeuwfossiel!