zaterdag 20 juni 2015

Marloes

Jaaaa! Marloes komt op bezoek. Eerst zijn we een paar dagen bij ons thuis en daarna heeft Wendy congress in Göteborg en gaat Marloes mee! Yay; samen op hotel! Hieronder onze awesome week samengevat in pictures:
Onderweg naar de luchthaven een pauzeplekje. Even genieten van het mooie uitzicht.
"Je herkent ons aan de paarse bloem"
 
 
We zien dat het vliegtuig geland is...


 
Daar is ze! YAY

In Mellerud lunchen we samen, gaan we op excursie naar de haven en fotografeer ik Marloes vanaf het strand (met mijn wijsvinger in beeld, als extra bijzondere beleving)...   


En dan nu de samenvatting van Göteborg. Saaie congressfoto's zijn weggelaten (hoewel misschien één foto wel een goed idee was geweest.. ter illustratie dat ik er écht ben geweest...)


We checken in en daarna drinken we wat wijn. Verder ontken ik álles..


Fika. Met klein kopje thee...


Hele kleine latte en espresso.. (of mini Marloes?)     

FIKA nummer 2425234, deze week.

Kunstige foto. Ofzo.


Heel normale foto.

Beste samenvatting van deze week. Zon, wijn en friends <3
donderdag 11 juni 2015

Opleidingsdag

Vandaag heb ik opleidingsdag in Strömstad. Eens in de maand heb ik zo'n dag dat onze "basisgroep" bij elkaar komt. We kijken dan rond bij elkaars werkplek en drinken veel koffie. We vergaderen heel hard (not) en er is meestal een programma (not). Officieel is dat wel de bedoeling, geloof ik.
Vanochtend ging ik vroeg op pad, want Strömstad is even rijden.

Gelukkig was het een prachtige en rustige route.. ..met weinig ander verkeer. Wel reed ik bijna een vos dood (yay! Ik heb een vos gezien) en stak er een haas de weg over. Hieronder een van de pauzeplekjes:


Aangekomen in Strömstad bleek onze vergadering niet door te gaan. We dronken een kop koffie en daarna smste ik mijn baas. Ze wenste me een fijne onverwacht vrije dag en vond dat ik maar moest genieten van zon, zee en strand.

Dat is prima gelukt, want Strömstad is een super schattig vissersdorpje aan zee. 
Ik heb wat rondgestruind:Uiteindelijk kwam ik uit bij het "kallbadhus" waar ik heerlijk heb gezwommen en gesauna't! 


Het kallbadhus is een oude zweedse traditie. Je leest er meer over op wikipedia! Wel alleen in 't Zweeds; dus dat wordt taalcursussen! ;) 

http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Strömstads_kallbadhus 
woensdag 10 juni 2015

Terwijl Wendy "vergadert" ...

... ging ik 's avonds met een collega wat wandelen en foto's maken. Op wandelafstand van het centrum is een parkje op een schiereilandje in het meer. Omdat het toch wat afgelegen is zitten er ook best veel dieren, kans op mooie foto's dus. Op weg naar het park spot mijn collega een vikingschip en we nemen meteen een foto als bewijs!Verder lekker genieten van de natuur en mooie fotos nemen.


  
  
Vergaderen

De maandelijkse vergadering vindt vandaag plaats. Maar! Het is 20 graden.. ..dus er zit niets anders op dan het te organiseren in het vakantiehuisje van m'n baas. Toch?!
Het avontuur begon gisteren al; tijdens de lunch rijd ik met een collega naar een bloem- en design winkel buiten 't dorp om bloemen te regelen voor m'n chef.

Super lief winkeltje! Maar hier zie je er eigenlijk niet eens zoveel van.. want het meeste stond achter omdat ze eigenlijk gesloten zijn op dinsdag. Maar ons kent ons, en zaken zijn zaken.. ..dus wie opent er nou niet op dinsdag tijdens lunch voor de verkoop van een bloemtje (a €15,-)?! 

Enfin. Vanochtend gewerkt en vanmiddag geluncht+vergaderd op het strand. Logisch toch?
 Koffie en lekkers staat klaar voor 's middags, terwijl buiten nog flink wordt gediscussieerd. Hier overigens met name over vakantie. En meeuwen. 

Na het heerlijke middagje sluiten we (collega en ik) thuis af met een wijntje...

Uiteraard zit er nu niets anders op dan naar de supermarkt gaan voor dit:


Je voelde dat natuurlijk allang aankomen. Wendy is weer kreeft:

Morgen heb ik opleidingsdag. Ik pak alvast zwemkleding en zonnebrand in!! 


Avondzon

Genieten van het zonnetje in de haven van Mellerud! Wat een leven! <3

Stefan ging ook nog op ontdekkingstocht: "en? Hoe is het op je eiland?"  "Mug-ig!" 
Kak! Het muggenseizoen is geopend! :'( 


maandag 1 juni 2015